Obilne kiše

Nivo Morače raste, srušen most kod Kolašina

  • Извор: СРНА
  • 20.11.2022. 13:42

Obilne kiše na području Berana počele su da stvaraju ozbiljne probleme zbog naglog rasta vodostaja rijeke Lim i drugih manjih rijeka, a u mjestu Lugovi, u blizini magistralnog puta Kolašin-Crkvine, srušen je most.

Stanovnici naselja Donji Talum rekli su da su zbog porasta vodostaja ugrožene pojedine kuće i da su u tom naselju poplavljene i neprohodne i neke ulice, javila je Radio-televizija Crne Gore.

Opštinski štab sa zaštitu od elementarnih nepogoda danas će održati sjednicu zbog trenutne situacije.

Zbog obilnih padavina nivo rijeke Morače u Podgorici je za dva dana premašio 10 metara i jutros je iznosio 1.085 centimetara. Samo prije dva dana nivo Morače je bio 600 centimetara.

I pritoka Morače Ribnica je narasla pola metra, pa su zato poplavljeni Sastavci, mjesto gdje se spajaju Morača i Ribnica, popularno sastajalište Podgoričana.

Potopljen je i kameni most, poznat kao Adži-pašin, obnovljen u 18. vijeku.

S obzirom na prognozu da će kiša padati i naredna dva dana, očekuje se dalji rast vodostaja Morače, a Hidrometeorološki zavod Crne Gore izdao je upozorenje.

Jak južni vjetar sinoć je obarao stabla u gradovima širom Crne Gore, poplavljene su bile gradske ulice kako u gradovima na primorju tako i u centralnoj regiji.

Тагови: