Козарска Дубица

Обиљежавање Дана сјећања на устаника Пецију

  • 30.12.2023. 08:31

Дан сјећања на борца и устаника против Турака Петра Поповића-Пецију биће обиљежен данас у Козарској Дубици у организацији Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова Владе Републике Српске.

Из Одбора за његовање традиција ослободилачких ратова Владе Републике Српске најављено је да ће се програм обиљежавања "Дана сјећања на борца и устаника против Турака Петра Поповића – Пецију" реализовати уз присуство представника институција Републике Српске, српских представника у институцијама БиХ, руководства општине Козарска Дубица, градова Бањалука, Приједор и Градишка и општина Новог Града, Костајнице, Оштре Луке, Крупе на Уни, невладиних организација и удружења од јавног интереса проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске, 3. пјешадијског (Република Српска) пука, градских и општинских невладиних организација и грађана.

У манастиру Моштаница биће обиљежена и слава Општине Козарска Дубица – Свети преподобномученик Ђакон Авакум, уз славски обред којем ће присуствовати општински званичници и гости.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: