Svečana ceremonija

Obilježeno 30. godina postojanja Hidrometeorološkog zavoda Srpske

  • Извор: АТВ
  • 25.03.2022. 12:04

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić prisustvovao je ceremoniji obilježavanja 30. godina postojanja Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske prilikom koje je pohvalio rad ove institucije.

Istakao je da je ova institucija izuzetno veoma značajna za Republiku Srpsku. 

"Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde. Ovo je jedna ugledna institucija, prije svega zbog praćenja vremena, pogotovo vremenskih neprilika. Oni su kroz prethodnih nekoliko godina veoma napredovali. Gledaćemo da u budućnosti još više napreduju i da ih još više oplemenjujemo, prvenstveno da im nabavimo nove mašine i aparate", kaže Pašalić.

Navodi da je dokaz napretka Hidrometeorološkog zavoda upravo u činjenici da su se 2019. godine mogli pripremiti za nadolazeće padavine i eventualno poplave što se ne može reći raniji period.

Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i direktor Hidrometeorološkog zavoda Srbije Jugoslav Nikolić pokazujući koliko je dobra saradnja između ove dvije institucije.

"U ovoj oblasti je uvijek potrebna saradnja sa državom. Možemo reći da fino finkcionisemo, pogotovo kada bi se brzo reagovalo u vanrednim situacijama. Uvijek smo jedni uz druge kada je u pitanju biloo kakva pomoć", rekao je Nikolić.

Iz Hidrometeorolskog zavoda Repulike Srpske naveli su kako im je izuzetna čast što imaju ovakve saradnike i prijatelje uz sebe.

Naveli su da im veliku pomoć pruža i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva I vodoprivrede.

"Pomoću Ministarstva smo pokrenuli razne projekte i očekujemo da ćemo biti još bolji u narednom periodu. Želimo da budemo bolji i da se širimo u svim segmentima", rekli su oni.

Тагови: