Вријеме

Објављена прогноза до краја априла: Минуси у неким дијеловима БиХ

  • Извор: Агенције
  • 16.04.2024. 08:55

Федерални хидрометеоролошки завод објавио је средњорочну прогнозу за наредне двије седмице, за период до 29. априла ове године.

Како наводе, након дужег периода са натпросјечним температурама и надмашених апсолутних максимума за април, стиже нам осјетнија промјена временских прилика у БиХ.

Пораст наоблаке, киша, пљускови и пад температуре ваздуха у поподневним сатима у уторак прво ће захватити сјеверна и сјеверозападна, а до краја дана проширити се и на остала подручја. На планинама киша ће постепено прелазити у сусњежицу.

Нестабилно вријеме са кишом и снијегом преовладаваће до краја седмице. Температура ће бити испод просјека за ово доба године. У вишим подручјима извјестан је и мраз.


Упозорење због олујног вјетра! Падају температуре

Упозорење због олујног вјетра! Падају температуре

Минималне температуре зрака варираће између 0 и 6 у Босни, на југу Херцеговине до 10 степени. Највише дневне температуре у Босни између 2 и 8, на југу земље до 15 степени. Минималне очекиване температуре у претпланинским подручјима око - 4°Ц.

У понедјељак (22.04.) у централним подручјима земље задржаће се нестабилно вријеме са кишом. Од уторка (23.04.) према расположивим синоптичким материјалима прогнозира се стабилизација временских прилика.

У јутарњим сатима у вишим подручјима могућ је и даље слаб мраз а максималне дневне температуре биће у порасту.

Јутарња температура углавном између 1 и 7 у Босни, на југу земље до 10 степени. Највиша дневна температура у Босни од 8 до 14, у Херцеговини до 18 степени.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм