Kakvo nas vrijeme očekuje

Objavljena vremenska prognoza do petka

  • Извор: АТВ
  • 05.12.2022. 11:45

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. Lokalno je registrovana slaba kiša u Hercegovini.

Temperature izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 0; Jajce i Sokolac 1; Bugojno, Gradačac i Tuzla 2; Zenica 3; Banja Luka, Drvar i Sanski Most 4; Ivan Sedlo 5; Sarajevo 6; Livno, Stolac i Trebinje 8; Široki Brijeg 9; Grude i Mostar 10; Neum 15°C.

Tokom cijelog dana u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Lokalno može pasti malo kiše na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 17°C.

U utorak, 6. decembra, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili pljuskom.

Padavine su češće na području Hercegovine. U Bosni će se padavine premještati od jutarnjih sati sa zapada i sjevera prema centralnim i istočnim područjima sredinom dana i poslije podne. Vjetar slab, većinom južnog smjera. U sjevernim područjima sredinom dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C. 

U srijedu se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab, u Hercegovini jugo, a u Bosni vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 3 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. 

Oblačno vrijeme sa slabom kišom prognozira se za četvrtak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 1 i 5°C, na jugu od 7 do 10°C. Najviša dnevna uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. 

Isto se očekuje i u petak. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne povremeno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 3 i 7°C, na jugu od 9 do 12°C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.