Obožava sve što ima točkove: Jelena iz Prijedora vozi motor, automobil, kamion, a uskoro i autobus

  • 06.04.2021. 19:40

Jelena Davidović Mehmedagić (26) iz Prijedora uspjela je da pobije sve stereotipe o tome da su muškarci bolji vozači od žena i ne samo da većinu motornih vozila ima štikliranu u svojoj dozvoli, već se kao profesionalni vozač okušala i u inostranstvu.

Njen prvi motorni ljubimac je Dukati Monster od 650 kubika, mašina teška nekoliko stotina kilograma, kojom upravlja spretnije od pripadnika jačeg pola.

– Težina jeste veća, ali to je samo taktika, treba samo znati kako i šta. Sve je u mozgu i za sve treba prakse, osećaja najviše – kaže Jelena za RTRS.

Nakon motora stekla je dozvolu i za upravljanje automobilom, a uskoro se našla i za volanom kamiona i šlepera, pa odlučila da se oproba kao profesionalni vozač u zemljama Evropske unije.

– Razlika je u dužini, naravno, morate biti oprezniji. Retrovizori, četvoro očiju mora biti otvoreno. Morate razmišljati korak napred – kaže Jelena.

Iako ima skoro “popunjenu” vozačku dozvolu, obuka za vožnju se još nije završila, pa bi uskoro trebala da se nađe i na mjestu vozača autobusa.

– Jelena je vrstan vozač, dobar poznavalac motora i motornih vozila. Uspješno to obavlja i mislim da bi mogla da bude i uspješan instruktor – kaže Siniša Gnjatović, instruktor vožnje.

Nakon velikog broja pređenih kilometara i uspešno započete vozačke karijere, Jelena sanja da postane profesionalni instruktor za sve vrste motornih vozila.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм