Auto-moto savez Srpske

Obustava saobraćaja u kanjonu Tijesno zbog Evropskog prvenstva

  • Извор: СРНА
  • 27.08.2022. 08:31

Zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom, na putu Foča - Goražde, u mjestu Filipovići, na putu Bistrica - Podgrab, na putu Ukrina - Gornja Vijaka, dok na magistralnom putu Brod na Drini - granični prelaz Hum/Šćepan Polje, zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, putnička vozila saobraćaju otežano, a za teretna vozila saobraćaj je obustavljen.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno, a iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske upozoravaju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Vozačima iz AMS savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Zbog održavanja Evropskog prvenstva za juniore i seniore do 23 godine u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2022", danas je od 8.00 do 20.00 časova potpuno obustavljen saobraćaj u kanjonu Tijesno na dionici magistralnog puta Karanovac – Crna Rijeka.

Za vrijeme obustave, uz postavljanje propisane saobraćajne signalizacije i uz kontrolu policije, saobraćaj će se odvijati alternativnim putnim pravcem Banjaluka - Čađavica - Mrkonjić Grad.

Obustava saobraćaja se ne odnosi na vozila hitnih službi kao i na autobuse javnog gradskog prevoza na relacijama Banjaluka - Bočac i Banjaluka - Agino Selo.

U tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta Lapišnica-Ljubogošta izmijenjen je režim saobraćaja, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom putu Pale-Podgrab.

U toku je rekonstrukcija dionice magistralnog puta Konjević Polje - Milići, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Stari Majdan - Banjaluka (Rudarska), izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici magistralnog puta granica Republike Srpske (Bakračuša) - Nevesinje jedan.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Prijedor tri - granica Republike Srpske/FBiH (Stara Rijeka) za vrijeme prelaska radnih mašina preko puta, tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac, saobraćajni režim će biti izmijenjen radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor.

Na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj jedan izmijenjen je režim saobraćaja radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet-ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na putu Stari Ugljevik - Glavičice, zabranjen je saobraćaj za sva vozila, pa se putnička preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran - Ugljevik Selo, a teretna putem Suvo Polje - Donja Trnova - Glavičice -Mezgraja.

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac - Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putu Brodar - Rudo zabranjen je saobraćaj za sva teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje zbog oštećenja kolovoza.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Šipovo - granica Republike Srpske/FBiH (Novo Selo) izmijenjen je režim vožnje, kao i na dionici Jezero - Šipovo.

Na području FBiH u toku su radovi na vijaduktima "Klopče" i "Klopačke stijene" na dionici auto-puta Zenica jug - Zenica sjever.

Na mjestima izvođenja radova saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin - Konjic zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina, u noćnim časovima od 22.00 do 6.00 časova saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno, bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela" tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Žitomislići - Počitelj (Ševaš NJive) i Donji Vakuf - Travnik (Komar).

Na graničnim prelazima povremeno je pojačana je frekvencija vozila, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

IZ AMS napominju da je na graničnim prelazima situacija sa čekanjima na prelazak granice izuzetno promjenljiva i vozače mole za strpljenje. 

Тагови:
  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок