Trebinje

Obustavljeni radovi na izgradnji Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju

 • Izvor: ATV
 • 16.04.2022.19:38

Mjesecima su obustavljeni radovi na izgradnji trebinjskog Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju. Nadležni krivca vide u izvođaču radova, pričaju da je samo prestao sa radovima i otišao pa je ugovor raskinut. Napominju da su dosadašnji radovi plaćeni a ostatak novca čeka novog izvođača.

"Od svih tih ‪627.000‬ maraka koliko je skupljeno u humanitarnoj akciji potrošene su ‪203.000‬ KM, saldo na računu je ‪426.909‬ KM. Mislim da je ovo minimalan iznos koji je potrošen za dio radova koji je urađen", kaže Mijat Šarović, predsjednik udruženja "Sunce nam je zajedničko" Trebinje.

U toku su aktivnosti oko izbora novog izvođača ističe trebinjski gradonačlnik, Mirko Ćurić kaže da se nada da će mašine vrlo brzo na teren. U Udruženju vjeruju da će sve biti završeno do kraja ove godine

"Mi kao grad smo opredijeljeni da je to projekat od velikog značaja za Grad Trebinje pogotovo za te kategorije i u slučaju da bude potrebno i da nedostaju određena sredstva jer su veće ponude nego što smo planirali grad će da obezbjedi dodatna sredstva", kaže Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

"Učinićemo sve da ovaj Centar sigurno bude završen u ovoj godini i da bude useljen", kaže Šarović.

Više od ‪600.000‬ maraka za izgradnju ovog Centra je prikupljeno na humanitarnoj akciji „S' ljubavlju hrabrim srcima". Grad Trebinje je obezbijedio lokaciju a planirao i dodatnih ‪300.000‬ za nasavak radova. Prema projektnom rješenju ovaj trebinjski Centar trebao bi da košta više od milion maraka.

 • 18:20 Na ivici terena (R)

  Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević u novoj emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:31 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:32 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:39 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.