Civilna zaštita

Održan trening spasavanje na vodi

  • Извор: СРНА
  • 31.07.2021. 15:56

Pripadnici Uprave civilne zaštite Republike Srpske održali su danas na rijeci Savi u Bijeljini prvi od tri planirana treninga spasavanja na vodi s ciljem kontinuiranog održavanja spremnosti jedinica civilne zaštite i njihove koordinisanosti.

Stručni savjetnik u ovoj upravi Aleksandra Milinović rekla je novinarima da je u vježbi učestvovalo 30 pripadnika specijalizovane jedinice za spasavanje na vodi, medicinskog, logističkog i tima dronova.

Ona je navela da je Republička uprava civilne zaštite u okviru projekta "EU za bolju civilnu zaštitu u BiH" sprovela obuku spasavanja na vodi i da su treninzi nastavak tog kontinuiranog rada, a nakon treninga na rijeci Savi uslijediće treninzi spasavanja na vodi na rijeci Tari i na Drini.

Deminer i spasilac na vodi i pod vodom Aleksandar Naumović rekao je da su jedinice Republičke uprave civilne zaštite dobro opremljene i uvježbane, a tokom treninga simulirano je spasavanje svjesnog lica iz vode, nesvjesnog lica i lica u panici.

Тагови:
  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм