Bratunac

Održana humanitarna smotra veterana folklora

  • Извор: СРНА
  • 01.10.2022. 21:17

Nastupom folklornih ansambala veterana i rekreativaca devet kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i Srbije večeras je u Bratuncu održana smotra foklora.

Nastupom folklornih ansambala veterana i rekreativaca devet kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i Srbije večeras je u Bratuncu održana smotra foklora.

Na prvim susretima folklornih veterana u Bratuncu pod sloganom "U Bratuncu kraj Drine, nek' se kolo vije" nastupilo je oko 200 učesnika iz Nove Pazove, Beograda, Zvornika, Šapca, Srebrenice, Vlasenice, Kupinova, Sevojna i članovi Kulturno-umjetničkog društva "Most" iz Bratunca koje je organizovalo ovu manifestaciju.

Ovaj koncert bio je humanitarnog karaktera i prikupljana je pomoć za liječenje od leukemije Bratunčanke Tijane Radović kojoj je za liječenje matičnim ćelijama u Bolonji u Italiji potrebno obezbijediti 160.000 evra.

- Cilj organizovanja ovih susreta i izvođenja folklornih igara iz raznih dijelova Srbije i Republike Srpske je promocija i očuvanje tradicije našeg naroda sa obje strane Drine - rekla je Snežana Zarić iz Predsjedništva KUD "Most".

Ona je istakla da su, pored veterana devet društava, večerašnjem programu u znak podrške organizovanju ovakvih manifestacija prisustvovale i delegacije kulturno-umjetničkih društava iz Loznice i Malog Zvornika.

Publika je napunila tribine bratunačke sportske dvorane i prezadovoljna je napustila dvoranu nakon dugog aplauza kojim su nagrađeni učesnici večerašnjeg programa.

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.