"Златно колце"

Теслић протеклог викенда био центар фолклора у Српској

  • Извор: АТВ
  • 16.10.2023. 07:29

Дјеца и омладина у народним ношњама најљепша су разгледница са улица Теслића. И баш на улици, насмијани и одлично расположени, застали су, па заиграли и засвирали тик пред наступ.

А онда су на сцени показали све што знају. А показало се да знају много. И не чуди, јер предано раде. Седма Смотра дјечијег фолклорног стваралаштва Српске "Златно колце" окупила је 11 културно-умјетничких друштава из Републике. 

Поносни смо што нам је припала та част и одговорност да будемо домаћини смотре "Златно колце", кажу у теслићком Културно умјетничком друштву "Вез". 

Веома је важно да његујемо дјечије фолклорно стваралаштво, причају у Савезу аматерских културно-умјетничких друштава Републике Српске.

Дјеца и млади кроз фолклор много науче. Смотра је прилика да се покаже колико су научили и напредовали. 

Била су то два дана истинског ужитка за љубитеље народне игре и пјесме. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм