Tragedija u Beogradu

Odvratna poruka Sidrana: Ne mogu zdravu djecu rađati bolesna društva

  • 04.05.2023. 15:25

Pisac Abdulah Sidran izazvao je burne reakcije svojim dvosmislenim komentarom tragedije u Beogradu da "zdravu djecu ne mogu rađati bolesna društva".

"Užasavam se, ali se ne čudim. Ne mogu zdravu djecu rađati bolesna društva", napisao je Sidran na šta se nadovezalo desetine komentara koji su tumačili ovu izjavu na prgav i odvratan način.

"Akademikova konstatacija nije zlonamjerna nego dobronamjerna. Mi nismosretni zbog stanja srbijanskog društva nego nas direktno pogađa u svakom smislu. Mi bi voljeli da se srbijansko društvo mijenja na bolje. Da se počne odmicati od fašističkog narativa", samo je jedan od komentara koji idu u istom pravcu.

Dok se sam Sidran nije oglašavao nakon ove objave, jasno je da je dvosmislenost koju je napisao idealna za gnusne komentare, a sa druge strane savršena za njegovo opravdanje.

"Upravo tako, možda je to bunt djece što su gledali i slušali šta su im stariji radili između 1992. do 1995", "Nema spasa za društvo koje u ime boga ubija, krade, laže, mrzi", neki su od komentara u kojima je i u ovoj tragediji neizostavna tema građanski rat u BiH.

U školi na vračaru ubijeno je osmoro djece i čuvar. Tragedija kakvu region ne pamti potresla je ljude širom svijeta. Ipak, ova tragedija očigledno ne može dobaciti do Sarajeva.


  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.