Stanje na putevima

Oglasio se AMS Srpske: Evo gdje je sve obustavljen saobraćaj

  • Извор: АТВ
  • 17.05.2023. 17:40

Zbog intezivnih padavina, te veće količine vode koja se zadržava na kolovozima, naročito u sjeverozapadnim krajevima Republike Srpske, као i povećane opasnosti od odrona i aktiviranja klizišta, neophodna je maksimalno oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na magistralnom putu Kozarska Dubica-Kostajnica, u mjestu Špilja saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.

Na izlazu iz Kostajnice prema Kozarskoj Dubici, u ulici Ranka Šipke, saobraćaj je potpuno obustavljen.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz, saobraćaj se odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom na dionicI magistralnog puta Prijedor-Novi Grad u mjestu Donja Dragotinja.

Na regionalnom putu RI-2102, dionica Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog odrona na lokalnom putu Donji Rakani – Čulića Brdo saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne putne pravce.


Haos na auto-putu Banjaluka - Doboj, auta jedva prolaze - VIDEO

Haos na auto-putu Banjaluka - Doboj, auta jedva prolaze - VIDEO

Zbog vode i zemlje na kolovozu, opreznije treba voziti dionicom auto puta Prnjavor-Doboj, na izlazu iz Prnjavora prema  Kladarima ( u oba smjera). Ekipe putne službe  su na terenu i rade na raščišćavanju pomenutog putnog pravca.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u periodu od 03.05.2023. do 03.06.2023. dolaziće do povremene obustave saobraćaja u vremenu između 11:00 i 15:00 časova u trajanju od dva puta po 5-7 minuta.

Na istom magistralnom putu (MI-111), ali na dionici Dobro Polje-Miljevina, zbog radova na sanaciji klizišta, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. (Predviđeno je da radovi traju do 05.08.2023. godine).

U toku su radovi na izgradnji oborinske kanalizacije na dionici magistralnog puta M II-502 Stari Majdan-Banja Luka, Rudarska zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na 28.km ovog putnog pravca. (Predviđeno je da radovi traju do 05.06.2023. godine).

Zbog izvođenja radova na sanaciji klizišta saobraćaj se na dionici mag. puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići (na samoj liniji razgraničenja), odvija otežano, jednom saobraćajnom trakom (urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara) uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na  regionalnom putu RI 4503 Stari Ugljevik-Glavičice (rejon Glinja), izvode se radovi na sanaciji klizišta, pa će se saobraćaj odvijati naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza na RII 4503 S.Ugljevik-Glavičice i RII 4505 Tobut-Vukosavci-Zajednice odvijanje saobraćaja izvodiće se naizmjenično jednom saobr.trakom uz povremene prekide.


Kombi se zakucao u benzinsku pumpu

Kombi se zakucao u benzinsku pumpu

Zbog radova na izgradnji biciklističke i pješačke staze do 23.06.2023. na magistralnom putu MI-100 Rudice-Novi Grad, dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice 1-Nova Topola izmjenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva M-I 101 Gradiška-Nova Topola i M-I 102 Čatrnja-Gradiška, takođe je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta M-I 118 Žegulja-Ljubinje (dionica Podvrsnik-Ljubinje) u toku su radovi na rekonstrukciji puta, te se saobraćaj odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Za vrijeme trajanja radova na rekonstrukciji magistralnog puta MI-111, dionica Brod na Drini (Foča)-Hum (Šćepan Polje) izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja (17.03. do 31.12.2023. godine).

Na regionalnom putu PII-1502 dionica Prijedor 3-granica RS/FBiH (Stara Rijeka) dolaziće do izmjene u režimu saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko navedenog puta. (16.03. do 31.12.2023.).

Zbog izvođenja radova, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici magistralnog puta M-I 109 Brod na Drini 2-Vrba u tunelu Čemerno. (od 01.03. do 01.07.2023. godine)

Na magistralnom putu M-I 102 Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija usporeno.

Na magistralnom putu MI-108 dionica Prijedor-Kozarac radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka-Prijedor u periodu od 10.01. do 31.12.2023. dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog oštećenja mosta preko rijeke Bukovice u mjestu Gornji Podgradci i oštećenja mosta preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak na lokalnim putevima, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na alternativne putne pravce.


Situacija u Bihaću nije ohrabrujuća, stanje se pogoršava

Situacija u Bihaću nije ohrabrujuća, stanje se pogoršava

Zbog izgradnje dionice autoputa od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice autoputa od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo 2. (do 31.12.2023. godine)

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su i na regionalnim putevima RI-2102 Razboj-Rudanka i RI-3106 Razboj-Tedin Han. (06.04-06.07.2023.)

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu R-459, dionica S.Ugljevik-Glavičice, u rejonu S. Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem M-18 Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Napominjemo da se navedena zabrana saobraćaja ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta,na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen. 

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu R-476 Ukrina-Gornja Vijaka.

Do 14.07.2023. zbog izvođenja deminiranja terena na regionalnom putu R-I 3104 Podnovlje-Polje (kod deminerskog gradilišta "MSP Gornji Božinci) dolaziće do privremene obustave saobraćaja svakim radnim danom u vremenu od 08:00 do 15:00 časova. Obustava će se vršiti na način 30 minuta obustave, a propuštanje saobraćaja 10 minuta.

Zabrane

Od 02.06.2021. na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na regionalnom putu 3104 (stara oznaka R-472) dionica Polje-Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjuje se saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona, na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu MI-101 dionica Klašnice 2-Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer nakon destrukcija nastalih mehaničkim udarima predmetni nadvožnjak nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja. Ovo rješenje je na snazi od 24.12.2020.godine i važi do sticanja uslova za bezbjedno i nesmetano odvijanje saobraćaja.


Ovako se strada zbog sulude vožnje: Snimak prevrtanja automobila

Ovako se strada zbog sulude vožnje: Snimak prevrtanja automobila

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu M II-507 Brodar-granica RS/RSR (Rudo) zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 km/č.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini-granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. (Rješenje Min. saob. i veza 13.03/345-103-1/15, od 11.12.2015.)

FBiH

Zbog  saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 pravac Sarajevo zapad-Butile saobraća se otežano,  preticajnom trakom. Prilikom nezgode povrijeđeno jedno lice.

Zbog izlijevanja vode na kolovoz obustavljen je saobraćaj na magistralnim putevima: Bihać-Srbljani (Kostela), Bihać-Kamenica i Bosanska Otoka-Bužim.

Zbog redovnog servisiranja tunela Grab, 25. Novembar i Vis za saobraćaj se zatvara dionica autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica. Saobraćaj se odvija dvosmjerno, desnom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju do okončanja radova.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart  u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar, Bihać-Kamenica i Čevljanovići-Nišići.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

GRANIČNI PRELAZI  

Na GP Gradina, Brod,Šepak i Karakaj povremeno je pojačan  intezitet saobraćaja na ulazu u BiH. Na ostalim GP za sada nema dužih zadržavanja.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови: