Teslić

Oldtajmeri iz cijelog svijeta u "Banji Vrućici"

  • 22.09.2019. 19:32

Vozači oldtajmera iz cijelog svijeta, sa svojim limenim ljubimcima, stigli su u "Banju Vrućicu". Jedan od najstarijih modela, bentli iz 1922. godine, i dalje krstari drumovima.

To je tek jedan od 70 oldtajmera koji su stigli u Teslić u sklopu Adriatikadvenčr relija koji je okupio više od 140 učesnika. 

"Moj auto je jedan od najstarijih koji učestvuje u ovom reliju. Napravljen je 30-tih godina prošlog vijeka. To je američki auto krajsler. Sa njim smo išli i na putovanja u Americi, a vozili smo reli Peking-Pariz", rekao je Josef Dilier, Švajcarska. 

"Za oldtajmere sam se zainteresovao preko mog tate i njegovih prijatelja, koji su mi mnogo pričali o starim automobilima. Zainteresovale su me njihove nesavršenosti i mnogu su ljepši nego moderni automobili", istakao je Džejms Soveri, Engleska. 

Među vozačima relija oldtajmera tek poneka pripadnica ljepšeg pola. Jedna od njih je Džulija Robertson iz Engleske. Kaže, u reliju učestvuje sa svojim suprugom. Oduševljeni su predjelima Balkana. 

"Predivni su predjeli, mnogo nam se sviđa sve što smo vidjeli", naglasila je Julija Robertson, Engleska. 

Čast nam je što smo imali priliku da ugostimo učesnike relija koji organizuje Svjetsko udruženje vozača oldtajmera, kažu u "Banji Vrućici".
 
"To su, kao što rekoh, oldtjmeri iz cijeloga svijeta i zaista je rijetka prilika koja se dešava ovdje u Tesliću. Drago nam je da su u velikom broju naši sugrađana izašao da vidi kako to izgleda", rekla je Milijana Kerić, ZTC "Banja Vrućica", Teslić.

Vozači relija svoje putovanje započeli su 18. septembra u Italiji, odakle su preko Slovenije i Hrvatske, stigli u Teslić. Iz "Banje Vrućice" nastavljaju put Crne Gore, gdje će se jadranskom obalom vratiti do Trsta. 
 

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)