Падавине и вјетар

Опрез: Сутра на снази наранџасто упозорење!

  • 09.02.2024. 12:28

За Републику Српску и Федерацију БиХ /ФБиХ/ сутра ће бити на снази наранџасто упозорење због очекиваних обилних падавина и вјетра.

Обилне падавине очекују се на подручју Херцеговине и у југозападним крајевима, док ће вјетар јужног смјера дувати широм земље, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Наранџасто упозорење за вјетар биће на снази од поноћи до недјеље ујутро, а за падавине сутра од 15.00 часова до недјеље увече.

Прогнозирана количина падавина креће се од 40 до 80 литара по метру квадратном, а локално може пасти и више, док се очекују удари вјетра јужног смјера брзине од 50 до 70 километара на час, на планинама и висоравнима до 90 километара на час.

Према препорукама Свјетске метеоролошке организације, становништво треба да буде спремно да заштити себе и своју имовину.

Могуће је плављење имовине и саобраћајница, као и поремећај у снабдијевању електричном енергијом, водом и у комуникацијама.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.