Stanje na putevima

Oprez u vožnji: Kolovozi klizavi, magla u kotlinama

  • Извор: СРНА
  • 16.10.2021. 08:19

Saobraćaj se jutros na većini puteva odvija po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima, a u kotlinama i uz riječne tokove zbog magle je smanjena vidljivost, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog održavanja manifestacije pod nazivom "Oj Kosovo, Kosovo" u centru Banjaluke večeras će od 19.00 do 21.00 čas biti obustavljen saobraćaj i na dijelu od Narodnog pozorišta do hotela "Palas".

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene saobraćajne signalizacije, koja reguliše saobraćaj.

Za ponedjeljak, 18. oktobar, planirana je potpuna obustava saobraćaja na dionici puta od Šipova ka Kupresu /Novo Selo/. Obustava će biti na snazi zbog miniranja stijenskog materijala od 10.00 do 16.00 časova.

Radovi se izvode na magistralnim putnim pravcima Draksenić-Vrbaška u dužini 27,3 kilometra i Kozarska Dubica-Draksenić-granica sa Hrvatskom u dužini od 16,5 kilometara, zatim na dionicama Brčko-Bijeljina, na dijelu koji prolazi pored rijeke Save, u rejonu Gredica i Sandića, Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan, Gradiška-Nova Topola, Crkvina-Modriča, Šešlije-Johovac, Kotor Varoš-Obodnik, Ustiprača-Međeđa, te u tunelima Kalovita brda /Ljubogošta-Pale/, Čeljigovići /Lapišnica-LJubogošta/ i Ugar /Crna Rijeka-Ugar/.

Na regionalnim putevima radi se na pravcima Dobro Polje-Jažići-Grajsoljci, Tedin Han-granica sa FBiH, Jezero-Šipovo gdje se povremeno obustavlja saobraćaj, dok je zbog klizišta obustavljen na putu Mrakovica-Gradiška, a jednom trakom se prolazi na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Putnim pravcima kojima se kreće prevoz vangabaritnog tereta vozačima se savjetuje da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na području Banjaluke danas se zbog radova na dionici Saračica-Čokorska Polja saobraćaj se obustavlja od 8.30 do 18.30, a sutra od 8.30 do 13.00 časova.

Kada je riječ o FBiH, radovi se izvode na auto-putu na dijelu Sarajevo sjever-Podlugovi. Saobraćaj se odvija dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radi se i dalje u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija zbog čega se u večernjim časovima obustavlja saobraćaj i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Konjic-Jablanica /u tunelu Crnaja/, Donji Vakuf-Jajce /Skela/, Nemila-Žepče /Donja Golubinja/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/, Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/ i Gračanica-Srnice Donje.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS-a podsjećaju vozače da je granični prelaz Kozarska Dubica otvoren za međunarodni putnički saobraćaj.



(Foto: Freepik)
Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина