Kolovozi mokri i klizavi

Oprez, učestali odroni

  • Извор: СРНА
  • 25.04.2022. 08:09

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) na većini puteva kolovozi su mokri i klizavi, a odroni su učestali na brojnim dionicama posebno na području Hercegovine, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.

Izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/, Bijeljina dva-Ugljevička Obrijež, kao i na pravcu Crna Rijeka-Ugar zbog produženih radova na sanaciji i farbanju tunela "Ugar".

Režim je saobraćaja izmijenjen je i na dionici Ivanjska-Šargovac, u Trnu na ukrštanju magistralnog puta M-I 101 i regionalnog puta R-480, te na dijelu magistralnog puta Čelinac-Kotor Varoš i na regionalnom putu Čelinac-Ukrina.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta, u Brestovčini na pravcu Gradiška-Nova Topola, te na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Šipovo-entititetska granica (Novo Selo) i Jezero-Šipovo.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova.

Usporen je saobraćaj na dionicama magistralnog puta Crkvina-Modriča jedan i Šešlije-Johovac zbog sanacije kolovoza, a, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 10 tona na mostu Kralja Aleksandra, preko rijeke Lim, na dionici magistralnog puta MII-507 granica Brodar-RS/RSR /Rudo/.

Zbog klizišta, jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, zatim na dijelu regionalnog puta Stari Ugljevik-Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika, Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje, zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Prevoz vangabaritnog tereta odvija se na pravcima granični prelaz Gradiška-Kozarska Dubica-Prijedor-entitetska granica Koprivna, entitetska granica Karuše-Doboj-Modriča-Bijeljinja-granični prelaz Rača, te Doboj-auto-put-Banjaluka-Prijedor-entitetska granica Koprivna.

Ovaj prevoz aktivan je i na pravcima entitetska granica Stanić Rijeka-entitetska granica Karuše, entitetska granica Banj brdo-Ugljevik-granični prelaz Rača i entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa.

U FBiH izvode se radovi u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica i u tunelu Skela na putu Jajce-Donji Vakuf.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj danas u vremenu od 19.00 do 6.00 časova za saobraćaj će biti zatvorena dionica auto-puta A-1 Sarajevo sjever-Butile /smjer u Sarajevo sjever-Butile/.

Na graničnom prelazu Gradiška pojačan intenzitet vozila na izlasku iz BiH, dok na ostalim prelazima nema dužih zadržavanja.


Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.