АМС

Опрез возачи: Магла и клизав коловоз

  • Извор: СРНА
  • 08.12.2023. 08:56

Саобраћај се у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно влажним и клизавим коловозима, а због ниске јутарње температуре и мраза има поледице на дионицама у вишим планинским пред‌јелима, преко превоја, мостова, надвожњака и на прилазима тунелима.

Због магле је видљивост смањена на подручју Добоја и Приједора, као и на ширем подручју Бихаћа, Босанског Петровца, Санског Моста, Кладња и Бановића, Бугојна и Травника у ФБиХ.

Возачима из Ауто-мото савеза (АМС) Републике Српске савјетују да возе опрезно, вожњу прилагоде стању и условима на путу, те да на пут не крећу без зимске опреме.

Због опасности од обрушавања камења са стијене у прекиду је одвијање саобраћаја на магистралном путу Црна Ријека - Јајце, а алтернативни правац је преко Мркоњић Града.

И на осталим дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина, повећана је опасност од одрона.

На магистралном путу гранични прелаз Рача - Балатун саобраћај се на мјесту извођења радова одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионици регионалног пута Рача - Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта, која су ангажована на изградњи дионице ауто-пута Рача - Бијељина.

Привремено постављена сигнализација регулише саобраћај на диомницама магистралног пута Јоховац - Руданка и Руданка - Добој, као и на дијелу регионалног пута Разбој - Руданка.

На регионалном путу Разбој – Руданка, на превоју Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац, као и на петљи Руданка због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Ради извођења радова бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница", привремено је обустављен саобраћај на дионици регионалног пута Добој - Модрича, у мјесту Костајница, град Добој.

Због радова на санацији клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

За вријеме трајања радова на реконструкцији дионице магистралног пута Брод на Дрини (Фоча) - Хум (Шћепан Поље) измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Радови су у току на дионицама магистралног пута Власеница - Хан Пијесак један, Хан Пијесак један - Хан Пијесак два и Хан Пијесак два - Соколац.

Измијењен је режим одвијања саобраћаја, због изградње ензинске станице на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка - Бањалука.

Због радова на магистралном путу Градишка – Нова Топола – Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице један - Нова Топола измијењен је режим у одвијању саобраћаја, као и на споју магистралних путева Градишка - Нова Топола и Чатрња - Градишка због изградње кружне раскрснице.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на путу Приједор три - Копривна, гд‌је су у току радови.

На дионици регионалног пута Приједор три - граница Републике Српске/ФБиХ (Стара Ријека) измијењен је режим у одвијању саобраћаја због преласка радних машина преко пута.

На магистралном путу Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Приједор - Козарац ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука - Приједор измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Због опасности од клизишта на диооници регионалног пута Стари Угљевик - Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа Рудинг, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Забрањено је одвијање саобраћаја за теретна возила на регионалном путу Мачковац - Пипери због оштећења моста у Мачковцу.

Због клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 12 тона на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ (Подкозара) - Чајниче - граница Републике Српске/Црне Горе (Метаљка).

Обустављен је саобраћај за сва возила и пјешаке у Бањалуци у Улици пут српских бранилаца, у зони моста преко Широке Ријеке, због реконструкције, односно изградње новог моста.

За вријеме трајања обуставе, теретни саобраћај преусмјерен је на брзи пут Бањалука - Лакташи.

Због оштећења моста преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и оштећења моста преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

На мосту Краља Александра на путном правцу Бродар - граница Републике Српске/Србије (Рудо) забрањен је саобраћај за возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила брзина кретања ограничена на 20 километара на час.

На подручју ФБиХ у току су радови на магистралним путевима Јабланица - Мостар, Нови Травник - Бугојно, Биљешево - Лашва, Кључ - Сански Мост и Чевљановићи - Нишићи.

На граничним прелазима задржавања су за путничка возила краткотрајна.

Успостављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе преко граничног прелаза Орашје - Жупања.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: