АМС

Опрез због кише и магле

  • Извор: СРНА
  • 14.12.2023. 08:28

У Херцеговини и Сарајевско-романијској регији пада киша, док су у осталим крајевима Републике Српске падавине престале, па су коловози мокри и клизави, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза Српске.

И у већем дијелу Федерације БиХ (ФБиХ) јутрос пада киша и саобраћа се по мокром и мјестимично клизавом коловозу. Магла смањује видљивост на ширем подручју Гламоча и Босанског Петровца.

Опрез је неопходан и због учесталих одрона камења и земље на коловоз.

Због већег одрона у прекиду је одвијање саобраћаја на дионици магистралног пута Црна Ријека-Јајце. Алтернативни правац је преко Мркоњић Града.

Због санације коловоза, на магистралном путу Рача-Балатун саобраћај се одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

На дионицама магистралног пута Хан Пијесак један-Хан Пијесак два и Хан Пијесак два-Соколац у току је рехабилитација пута, те је потребно прилагодити брзину кретања возила и обратити пажњу на привремену саобраћајну сигнализацију.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор до 31. децембра биће измјена у одвијању саобраћаја.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена режима саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

На дионици регионалног пута Рача-Вршани измијењен је режим у одвијању саобраћаја, ради регулисања улаза и излаза возила градилишта ангажованих на изградњи дионице ауто-пута Рача-Бијељина.

Због бушења и минирања на каменолому "Грапска-Костајница" у мјесту Костајница, град Добој, биће привремена обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича, до 20. децембра.

На регионалном путу Разбој-Руданка, на локацији превој Љескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона, преноси "Срна".

На граничним прелазима нема дужих задржавања за путничка возила.

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!