Stanje na putevima

Oprez zbog povećanog broja biciklista i motociklista na putevima

  • Извор: СРНА
  • 22.06.2022. 08:40

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) na većini puteva saobraćaj se odvija nesmetano, osim na dionicama gdje se izvode radovi, a vozačima se skreće pažnja na povećan broj biciklista i motociklista u saobraćaju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Izmijenjen je režim saobraća na dionici magistralnog puta Derventa-Derventa /Žirovina/ zbog izgradnje kružne raskrsnice, kao i na pravcu Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teret mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela "Putnikovo brdo dva" te na dionicama Čelinac-Kotor Varoš i Čelinac-Ukrina zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici regionalnog puta Prijedor tri- entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog pravca tokom eksploatacije rudnika Ljubija, na pravcu entitetska granica Ćesim-Pridvorci, te na regionalnom putu Teslić dva-Teslić tri entitetska granica /Podjezera/.

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja, a saobraćaj je izmijenjen i na regionalnoj dionici Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ zbog radova na rehabilitaciji puta te na pravcu Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na magistralnim putevima Bijeljina-Šepak, Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnim pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici magistralnog puta Miljevina-Brod na Drini jedan, u mjestu Izbišno opština Foča, mjesto Miljevina, u vremenu od 7.00 do 17.00 časova, na pravcu Brod-Odžak, na lokalitetu mjesta Poloj i Liješće, od 8.00 do 16.00 časova, na putu Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina, od 8.00 do 14.00 časova, te na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima entitetska granica /Donje Ledenice/-Crkvina-granični prelaz Šamac, Doboj-auto-put-Banjaluka-Prijedor-entitetska granica Koprivna, entitetska granica Stanić Rijeka-entitetska granica Karuše, entitetska granica Banj brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača i entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.

U FBiH na snazi su polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na magistralnom putu Cerik-Lončar /na dionici Cerik-pijaca "Arizona"/ radnim danima od 8.30 do 16.00 časova. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela" tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Do 25. juna sporije će se saobraćati, naizmjeničnim propuštanjem vozila, na pravcu Cazin-Skokovi-Velika Kladuša zbog asfaltiranja puta.

Zbog radova se sporije saobraća i na pravcima Konjic-Jablanica /tunel Crnaja/, Donji Vakuf-Travnik /Komar/, Žepče-Zenica /Golubinja/, Ripač-Dubovsko i Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.


Тагови:
  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.