Čelinac

Organizovan prijem za djecu sa Kosova i Metohije

  • 18.06.2018. 15:03

Načelnik opštine Čelinac Momčilo Zeljković i njegovi saradnici organizovali su danas prijem za 25 dječaka i djevojčica školskog uzrasta iz opštine Obilić na Kosovu i Metohiji.

Zeljković je poželio dobrodošlicu dragim gostima i uz prigodan poklon svakom djetetu uručio po 50 evra iz sredstava budžetske rezerve. 

"Uvjeren sam da će naši dragi gosti sa Kosova i Metohije učvrstiti prijateljstva sa vršnjacima iz Čelinca, koja će trajati cijeli život", poručio je Zeljković. 

Djeca će boraviti u Čelincu do subote, 23. juna, u okviru projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske", a boraviće kod svojih vršnjaka koji su se dobrovoljno javili da im budu domaćini. 

Tokom dana gosti sa Kosova i Metohije su, sa svojim vaspitačima i domaćinima, prisustvovali svetoj liturgiji u Hramu Svetog arhangela Gavrila, koju su služili čelinački sveštenici. 

Nakon molitve, gosti su se preselili u Parohijski dom, gdje su počašćeni slatkišima i osvježenjem. 

Za sutra je planirana posjeta Spomen-području "Donja Gradina", kod Kozarske Dubice, i Nacionalnom parku "Kozara", u srijedu, 20. juna, boraviće u Sportskom centru "Suvenir" u Čelincu, u četvrtak, 21. juna, biće gosti u Administrativnom centru Republike Srpske u Banjaluci, a u petak, 22. juna, ugostiće ih Narodna biblioteka "Ivo Andrić" Čelinac. 

Prije dva dana u 18 lokalnih zajednica Republike Srpske u goste je došlo oko 900 djece u pratnji oko 80 prosvjetnih radnika iz mnogih mijesta gdje žive Srbi na Kosovu i Metohiji, koji će u Srpskoj boraviti do subote, 23. juna.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!