Vremenska prognoza

Osjetno svježije, uz kišu, pljuskove i grmljavinu VIDEO

  • 26.08.2018. 08:59

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti osjetno svježije vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Jutros je na sjeveru i zapadu oblačno sa kišom, češći i obilniji su pljuskovi na jugozapadu, gdje su moguće i lokalne nepogode, dok su na jug mjestimični i slabiji pljuskovi, saopštio je Hidrometeorološki zavod Republike Srpske. 

U ostalim krajevima prema istoku biće promjenljivo oblačno i suvo, a na istoku vedro. Tokom dana znatno svježije i pretežno oblačno sa čestom kišom, u centralnom pojasu, a u Hercegovini biće i obilnijih pljuskova sa grmljavinom, kada su moguće i lokalne nepogode. 

Prestanak padavina očekuje se krajem dana u zapadnim krajevima, a na istoku tokom noći i ponedjeljak ujutro. 

Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini veći dio dana južni i jugozapadni, u drugom dijelu poslijepodneva u skretanju na sjeverni, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod. 

Najviša dnevna temperatura vazduha od 17 do 22, u planinama na zapadu od 14, na istoku i jugu do 26 stepeni Celzijusovih. 

Temperatura izmjerena u 8.00 časova: Bjelašnica 10, Mrakovica 12, Kalinovik i Krupa na Uni 13, Čemerno, Bihać, Sokolac i Han Pijesak 14, Ribnik, Gacko, Mrkonjić Grad, Novi Grad, Prijedor, Šipovo i Sanski Most 15, Banjaluka, Bugojno, Gradačac, Nevesinje, Livno i Srebrenica 16, Foča, Srbac, Višegrad, Rudo i Ivan Sedlo 17, Bileća, Brčko, Doboj, Tuzla i Zvornik 18, Bijeljina, Sarajevo i Trebinje 19 i Mostar 21 stepen Celzijusov.