Svjetski dan štednje

Osnovci upoznati o važnosti štednje

  • 30.10.2018. 16:49

Učenici Osnovne škole "Ivo Andrić" i Srednje ekonomske škole iz Banjaluke posjetili su danas u ovom gradu Glavnu banku Republike Srpske Centralne banke BiH, povodom 31. oktobra - Svjetskog dana štednje.

Učenicima su upriličene prigodne prezentacije, prilagođene uzrastu, o temi upravljanja novcem i važnosti štednje, s ciljem da se kod djece od najranijih dana stvori svijest o razvoju ovih korisnih navika. 

Kako je saopšteno iz Centralne banke BiH, učenici su bili u prilici da se upoznaju s radom Banke, te njenim funkcijama. 

Obilježavanje Svjetskog dana štednje bilo je prilika da se učenicima podijele prigodne publikacije - brošura za djecu pod nazivom "Novko i Novčica u svijetu novca", te letak za srednjoškolce pod nazivom "Šta je štednja?". 

Ovaj i slični događaji, organizovani povodom Svjetskog dana štednje, sastavni su dio finansijske edukacije koju Banka posljednjih godina provodi s ciljem jačanja finansijske inkluzije, na način odgovornog upravljanja finansijama za dobrobit ekonomskog razvoja i rasta BiH. 

Centralna banka je do sada otvorila vrata učenicima osnovnih i srednjih škola, te studentima iz cijele BiH, ali i univerziteta van zemlje, kao što su iz SAD i Austrije. 

Obilježavanje Svjetskog dana štednje Centralna banka će organizovati sutra u Mostaru, u četvrtak, 1. novembra, u Brčkom, a juče je organizovala na Palama. 

Navedene aktivnosti su realizovane u sklopu projekta Promocije finansijske edukacije i inkluzije koje provodi Banka uz podršku Evropskog fonda za jugoistočnu Evropu - Razvojni sektor.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм