Predstava posvećena Ariju Livneu

Osobe sa Daunovim sindromom održale predstavu "Mali princ"

  • 14.09.2019. 10:35

"Mali princ" naziv je predstave prve škole glume u BiH koju su izvele osobe sa Daunovim sindromom i tako pokazale da mogu više i bolje. Savršeni u svojoj različitosti, predstavu igra njih šestoro, a jedna od njih je i 25-godišnja Nikolina Savić koja kaže da joj spremanje predstave nije bilo teško te da uživa u glumi. 

Petnaestominutnu dramatizaciju "Malog princa" uradila je glumica Aleksandra Spasojevic koja je i pripremala predstavu. Pripreme su trajale oko mjesec dana, priča Aleksandra i dodaje da je ponosna na sve njih i na premijeru. 

Veliko srce, nadimak je koji je dobio Zoran Jelić od šestočlane grupe koja je prošla zdravstveno rehabilitacijski program u Tesliću. Osposobljeni su za ugostiteljski rad, a predstava je korak više. Zoran kaže da ovaj projekat ima za cilj da sruši predradude i diskriminaciju koje prate ovu populaciju prije nego se rode, a i tokom njihovog života. 

Sala Jevrejskog centra je bila puna, a publika je aplaudirala više puta tokom predstave. Predstava je posvećena Ariju Livneu, po kome će i prvi međunarodni centar za rehabilitaciju osoba sa Daunovim sindromom nositi ime. Poruka projekta i predstave je jasna. Na osobe sa Daunovim sindromom ne trebamo gledati kao na bolesne, nemocne ili one koje treba zaliti. Jesu drugaciji ali su slicni nama i tu su, postoje, jer ljubav ne broji hromozome.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм