Након дводневног квара

Оспособљена једна ангио сала у УKЦ Српске, ускоро у функцији и друга

  • Извор: АТВ
  • 01.01.2024. 18:11

Након дводневног квара оспособљена је једна ангио сала у Kлиници за кардиологију у УKЦ Републике Српске, саопштено је из ове здравствене установе.

Додали су да се хитни случајеви од данас редовно опсервишу, а у току је оспособљавање друге сале која ће бити у функцији за пар дана.

Свим пацијентима у протеклих два дана била је на располагању сала у Општој болници „др Младен Стојановић“ у Приједору која је својевремено иначе оспособљена под менторством љекара УКЦ-а Републике Српске. У протекла два дана сви пацијенти који су упућивани из УKЦ-а су добили адекватну здравствену заштиту и нису били угрожени, истичу из УКЦ-а Српске.

Према ријечима проф.др Владе Ђајића, генералног директора УKЦ Републике Српске, ова здравствена установа ће у наредном периоду добити још једну анги салу.

„У току је тендер за набавку најсавременије ангио сале на свијету и поносан сам на чињеницу што можемо пружити најбољу здравствену заштиту становницима Републике Српске 24 сата дневно током цијеле године“, рекао је Ђајић.  

Пратите нас и путем Вибера