Crkveno kod Ribnika

Osveštan spomenik poginulim borcima 

  • 28.07.2018. 15:38

U selu Crkveno kod Ribnika danas je služen parastos i osveštan spomenik za 20 srpskih boraca poginulih tokom proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata i za 25 boraca NOR-a iz ovog kraja.

Izgradnju spomenika, čija je ukupna vrijednost bila 13.000 KM, pomoglo je Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske sa 8.500 KM. 

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da se na ovaj način sjećaju stradalih. 

On je napomenuo da je u opštini Ribnik stambeno pitanje putem Programa stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida do četvrte kategorije, riješilo 28 porodica. 

"Izgrađeni su stanovi za 12 porodica, a 16 porodica dobilo nepovratna novčana sredstva, ukupne vrijednosti 644.242KM", objasnio je Savanović. 

Prema njegovim riječima, ukupna ulagnja ovog ministarstva u opštinu Ribnik po raznim osnovama do sada iznose 2.451.915 KM. 

Načelnik opštine Ribnik Radenko Banjac istakao da je spomenik podignut zahvaljujući Ministarstvu, te da su se na taj način odužili onima koji su živote dali za odbranu ovog kraja.  

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)