Nakon stomačnih tegoba đaka

Otkazane škole u prirodi na Jahorini

  • Извор: АТВ
  • 13.05.2022. 18:58

Pod lupom su hljeb i torta, ostalo je uredno, tvrde iz hotela "Nebojša" na Jahorini nakon stomačnih tegoba đaka. Dok ne stignu svi rezultati, kažu, neće primati nove ekskurzije. To bi trebalo da bude u ponedjeljak.

"Brisevi radnih površina, brisevi hrane - sve je uredno. Iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske su nam jutro javili da je sve uredno, te da se samo čekaju rezultati uzoraka hljeba i keks torte. Ti se uzorci malo duže čekaju, jer je kvasac u tome", saopštili su iz hotela "Nebojša" Jahorina.

Nije da bi se sada bilo ko usudio da ode. I same škole koje su ranije rezervisale, sada otkazuju rezervacije. Među njima i OŠ „Branko Radičević“ iz Banjaluke.

"Zbog sigurnosti naše djece, zbog zdravlja naše djece ne pada nam na pamet da idemo. Nisu još ti svi uzorci stigli, tek kada bude hotel dobio zeleno svjetlo da može da prima učenike, onda ćemo da govorimo o nekakvom zamjenskom terminu ako ga bude u hotelu tom", rekao je Siniša Rendić, direktor osnovne škole "Branko Radičević" Banjaluka.

Na zvanične rezultate još se čeka. Do tada iz Inspektorata ne žele da govore o ovom slučaju. U resornom Ministarstvu kažu, važno je samo da su djeca sada dobro.

"Mi o uzrocima ne možemo zvanično govoriti. Da li je riječ o samim problemima u ugostiteljskom objektu ili čak o virusu zdravstvenog stanja određene djece koji su već imali? Mi to sada ne možemo reći", rekla je Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ekskurziju učenika petog razreda prijedorske osnovne škole „Petar Kočić“ skratile su stomačne tegobe. Čak 18 ih je završilo na infuziji. U istom hotelu prije njih su sličnih tegoba imali i đaci druge prijedorske škole. Zato su roditelji tražili odgovornost.

Тагови: