Za talentovane i darovite učenike osnovnih i srednjih škola

Otvoren "Talent kamp 2022" na Јahorini

  • Извор: АТВ
  • 06.06.2022. 20:28

Prvi kamp za talentovane i darovite učenike osnovnih i srednjih škola iz Republike Srpske - pobjednike republičkih takmičenja, "Talent kamp 2022", otvoren je večeras na Jahorini.

Ovaj kamp, koji organizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji s Inovacionim centrom iz Banjaluke, a uz podršku Željke Cvijanović, predsjednice Republike Srpske, trajaće do srijede.

Natalija Trivić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske, kazala je da joj je veliko zadovoljstvo što otvara prvi talent kamp namijenjen darovitoj djeci.

"Upravo to nam govori da naši učenici u svom profesionalnom razvoju moraju imati podršku Republike Srpske. Oni će dobiti dodatna usavršavanja i rekreativne sadržaje, što nam govori da Republika Srpska vodi računa o talentima", rekla je Trivićeva.

Prema njenim riječima, na ovaj način su htjeli  ukazati da nije dovoljno najbolje učenike samo tapšati po ramenima i govoriti kako su oni najbolji.

"Ovo je način da Republika Srpska pokaže koliko su naši talenti važni, jer su oni ti koji će voditi Srpsku", dodala je Trivićeva.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović rekao je da je ovo na neki način nagrada učenicima za sve ono što su uradili prethodne školske godine i sigurno će im biti podstrek za budući rad.

On je dodao da je Organizacioni odbor htio da se kamp održi početkom juna da bi učenici sa Јahorine poslali poruku drugim učenicima koji još pohađaju nastavu da se isplati biti najbolji, truditi se i pobjeđivati na republičkim takmičenjima.

Prema njegovim riječima, Republički pedagoški zavod, kao institucija koja se bavi organizacijom takmičenje, nastaviće da podržava sve ove učenike kako na nivou Republike Srpske i BiH.

Za sutra od 9.30 časova planirane su radionice čiji je cilj da probude radost svaralaštva i pokrenu maštu, podstičući polaznike da pišu o stvarima koje su im bliske i inspirativne, da spoznaju fenomene naučnih oblasti fizike i hemije kroz NTC metodologiju, likovne radionice, kao i kako izgleda životni put pisca od prvih školskih sastava do aktivnog bavljenja književnošću.

Specijalni gosti kampa biće programski direktor Dječijeg kulturnog centra Beograd Leontina Pat i proslavljeni srpski džudista Nemanja Majdov.

Za sve učesnike kampa planirana je dodjela diploma /medalja/.



Тагови: