U sklopu Saobraćajnog fakulteta u Doboju

Otvoren Tehničko-laboratorijski centar

  • 11.06.2018. 19:34

Rame uz rame, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske i Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, presjekli su vrpcu i otvorili Tehničko-laboratorijski centar Saobraćajnog fakulteta. 

Ovo je samo početak investicija u Doboj, poručio je predsjednik Srpske.

"Ovdje ćemo u Doboju krajem ljeta početi graditi bolnicu, polagati kamen temeljac, isto tako ćemo otvoriti dionicu auto-puta Banja Luka-Doboj, i nastaviti sa izgradnjom obilaznice oko Doboja auto-putem, što govori da je ovaj kraj u velikom investicionom zamahu", rekao je Dodik.

Vlada Srpske je u centar uložila četiri miliona KM, grad Doboj i Saobraćajni fakultet po 1,3 miliona, a "Elektro Doboj" 200.000 KM. Gradonačelnik Doboja nije krio zadovoljstvo što uz Milorada Dodika otvara Tehničko-laboratorijski centar. Zahvalio se na podršci i predsjedniku i Vladi.

"Ja se nadam da ćemo u narednom periodu zajednički otvarati svaki mjesec određeni broj objekata, pripreme se vrše i za sportsku dvoranu, dokumentacija nove ulice itd. Sigurno da samo uz pomoć Vlade Republike Srpske to možemo realizovati i siguran sam da će Doboj biti veliko gradilište u narednom periodu", kaže Obren Petrović, gradonačelnik Doboja.

Dekan fakulteta poručuje da je riječ o jednom od najmodernijih centara ove vrste na Balkanu, koji će služiti na ponos studentima i profesorima. Ali, sofisticirane sisteme za auto dijagnostiku će moći da koriste i ostale Dobojlije, ne samo oni sa fakulteta.

"Građani će sigurno vidjeti velike benefite od ovog centra, moći će da analiziraju svoje automobile, da znaju šta kupuju, u šta ulažu novac, studenti će imati veliku mogućnost da rade u praktičnim uslovima, da stvaraju praktična znanja koja će moći kasnije da primjenjuju, a profesori naravno da se bave naučno-istraživačkim radom", rekao je Zoran Ćurguz, dekan Saobraćajnog fakulteta u Doboju.

Novi centar je, ipak, najdraži studentima. Do sada su se za praksu snalazili kako su znali i umjeli, a sada sve imaju na jednom mjestu. Miroslav Đurić studira željeznički saobraćaj i kaže da je imao sreću pa je praksu obavljao u državnoj firmi.

"Ostalima će mnogo toga pomoći, neće morati ići privatno u auto-škole. Svakako će to biti kvalitetna praksa i kvalitetnije znanje prije svega", kaže Miroslav Đurić, student četvrte godine Saobraćajnog fakulteta u Doboju.

Izgradnja centra je trajala nešto manje od tri godine. Svečano otvaranje je organizovano u okviru već tradicionalne manifestacije "Dani saobraćaja".

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.