UKC Republike Srpske

Otvorena sala za elektrofiziologiju srca

  • 06.10.2018. 19:19

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske otvorio je savremenu salu za elektrofiziologiju srca u kojoj će se, najsavremenijim metodama, liječiti pacijenti sa poremećajima srčanog ritma. To je kraj listama čekanja za ove zahvate u regionalnim zdrastvenim centrima, kažu u UKC-u.

Generalni direktor poručuje danas da je najveća zdravstvena ustanova u Srpskoj potvrdila lidersku ulogu u pružanju zdravstvenih usluga u ovoj oblasti i ostvarila još jedan veliki uspjeh.

"Kao generalni direktor UKC-a danas sam presrećan jer puštamo u rad salu elektrofiziologije koja će doprinijeti poboljšanju zdravlja stanovnika Republike Srpske i manjem umiranju naših građanja od poremećaja ritma srca", istakao je Vlado Đajić, direktor UKC Republike Srpske.

Iz godine u godinu, bilježi se sve veći broj pacijenata sa aritmijama. Da otvaranje sale predstavlja krunu moderne kardiologije tvrde i stručnjaci iz te oblasti. Tri zahvata su već obavljena. 

"Na taj način smo kompletirali jednu savremenu, modernu svjetsku kardiologiju", istakala je Tamara Kovačević Preradović, načelnik Klinike za kardiologiju UKC-a RS.

"Ono što je bitno spomenuti jeste da su neki poremećaji ritma maligni i neki put, prvi znak bolesti bude smrt. Tako da, to daje na značaju ovoj dijagnostici i tretmanu ovih pacijenata, tim prije što liječenje ovih pacijenata uspješnom procedurom je trajno i prestaje potreba za konzumacijom lijekova", naglasio je Dragan Unčanin, šef Odjeljenja za elektrofiziologiju srca i poremećaja srčanog ritma.

Otvaranju sale su prisustvovali i stručnjaci iz Srbije. Tvrde, UKC ima izvanredne ljekare, koji će uz savremenu opremu tek da pokažu potencijal. Uskoro se može očekivati da će se i najkompleksniji poremećaji srčanog ritma tretirarti u najvećoj zdravstvenoj ustanovi u Srpskoj.

Тагови:
  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.