Јовица Спајић

Овај Србин је најспремнији човјек на свијету: Припадник САЈ-а покорио Аљаску

  • 15.11.2023. 07:17

На друштвеној мрежи Инстаграм, страница "Отацаство" је подијелила инспиративну причу о српском ултрамаратонцу Јовици Спајићу. Овај храбри момак је недавно побиједио на једној од најзахтјевнијих трка на свијету, која се одржава на Аљасци.

Јовица је члан српских безбједносних снага САЈ и већ годинама се бави трчањем на екстремним теренима. За само седам дана, четири сата и 29 минута, он је успио да претрчи невјероватних 565 километара у условима гдје је температура била и -20 степени Целзијусових. Његова храброст и издржљивост су заиста импресивне, посебно ако се узме у обзир да је Јовица на ову трку отишао на посној исхрани.

Међутим, ово није први пут да је Јовица остварио невјероватне спортске подвиге. Он је познат као рекордер у трбушњацима, са чак 30.000 без предаха за 24 часа, због чега се налази у Гинисовој књизи рекорда. Поред тога, Јовица је побиједио на бројним свјетским тркама, укључујући и ону која се одржавала у џунглама Амазоније.

Али, оно што је још више импресивно код Јовице јесте његова хуманост и родољубље. На тркама широм свијета, он је промовисао удружење особа које пате од плућне хипертензије, показујући своју великодушност и бригу за друге.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: