Зимска опрема обавезна од 1. новембра

Ово су цијене гума у Бањалуци

  • Извор: Глас Српске
  • 19.10.2023. 22:10

Од 1. новембра на снази је обавезно посједовање и кориштење зимске опреме у друмском саобраћају, а све возаче сигурно занимају њихове цијене.

Најјефтиније зимске гуме (промјер 17) су 46 КМ по комаду. Гуме јесу нове, али су произведене 2017. године и ускладиштене су већ неколико година, а у питању је мање познат произвођач.

Нове гуме старије производње могу се купити и по 80 КМ, односно за 320 КМ за све четири, док је цијена прошлогодишње производње око 250 КМ по гуми.

Зимске гуме на тесту: Ево које се препоручују, а које не

Зимске гуме на тесту: Ево које се препоручују, а које не

Најскупље гуме на нашем тржишту су и више од 530 КМ по комаду.

– Највише се купују јефтиније гуме, оне које коштају око стотинак марака по комаду. Тако је годинама. Па, људи возе старија аута, не може се очекивати да имају пара за скупље гуме. И овако их мијењају кад се скроз излижу – каже за Српскаинфо трговац у једној великој продавници гума за сва возила.

Разлика између љетњих, зимских и комбинованих гума

Разлика између љетњих, зимских и комбинованих гума

Ријетки су купци који, како каже, купују премиум класу гума.

Зимска опрема је обавезна од 1. новембра до 1. априла, а за непосједовање су предвиђене казне од 40 до 500 КМ, а могуће је и искључење из саобраћаја.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм