Tursiti sa svih strana

Ozren mami turiste, avantura na pretek

  • Извор: АТВ
  • 23.04.2023. 19:25

U pandemiji, prije dvije godine, sve je stalo. Stala je i građevinska firma porodice Brkić. Tada je pala odluka da se krene u novu priču. Ta priča je porodična, zdrava, seoska i turistička. I tako dok je sve mirovalo, oni su sagradili "Vikend na Ozrenu“. To je, pričaju, bio pun pogodak. Turisti stižu sa svih strana.

"Imali smo gostiju iz Slovenije. Imamo i džudo klub, pa dosta dolazi prijatelja džudista, pravimo kamp i druženja tu. Imamo kućicu za dvije osobe, četiri, sedam, veliku spavaonicu za 20 osoba“, priča nam Sanja Brkić iz domaćinstva "Vikend na Ozrenu“.

Idilični seoski etno stil brzo su upotpunili novim sadržajima za turiste. Sada je tu i Avantura park. To je bila ideja sina Novice, mladog inžinjera građevine i kćerke Ana Marija, defektologa. 

"Prvo smo išli vani obilazili parkove. Svidjelo nam se to jer to nema nigdje kod nas. Onda smo se odlučili za taj korak. Sve smo gledali, pratili. Došla je firma koja se samo time bavi“, kaže Novica Brkić.

Gradske trotinete sa mosta bacili u Vrbas

Gradske trotinete sa mosta bacili u Vrbas

I tako su se na Ozrenu ideje nizale jedna za drugom. Svaki dan je sve više sadržaja. 

Ovdje svi turisti mogu da uživaju i u čarima lovačkog parka. U lovačkom parku dobijete luk i strijelu i onda možete da provjerite koliko ste precizni.

Smijeha i anegdota ovdje je na pretek. Ozren se pokazao kao pravi izvor pozitivne energije.

"Koliko si brz i spreman da brzo reaguješ i prepoznaš domet, toliko si i uspješan. Tako da smo i mi ja mislim malo ispred vremena i da je to nešto što će da zaživi i nešto što dolazi. Samo ga trebamo još predstaviti i izaći na tržište“, kaže Rade Brkić.

Preminuo tvorac pjesme

Preminuo tvorac pjesme "Zakleo se bumbar"

A domaćem i evropskom tržištu mogu da ponude netaknutu prirodu, čist planinski vazduh, bogatu tradicionalnu kuhinju i prije svega, mnogo pozitivne energije. Pričaju da Ozren i Porječina kod Petrova imaju ogroman potencijal. Valjalo bi da se u taj potencijal malo više i uložili kako bi se izgradile staze za šetnju koje bi ovaj kompleks kroz šumu spojile sa manstirom na Ozrenu. 

Pratite nas i putem Vibera!

Тагови: