Хеликоптерски сервис

Пацијент хеликоптером транспортован из Београда у Бањалуку

  • Извор: СРНА
  • 04.01.2024. 19:13

Припадници Хеликоптерског сервиса и љекари Универзитетског клиничког центра (УКЦ)  Републике Српске данас су успјешно обавили први ваздушни медицински транспорт у овој години, а ријеч је о транспорту пацијента из Београда за Бањалуку.

"Пацијент Р.С. (20), који је тешко повријеђен у саобраћајној несрећи која се догодила 12. децембра прошле године, након вишеструких оперативних захвата у Клиничком центру Србија, успјешно је транспортован данас у УКЦ Републике Српске ради наставка лијечења",  рекао је Срни директор Хеликоптерског сервиса Бобан Кустурић.

Кустурић је нагласио да припадници службе за ваздушни медицински транспорт, настављају и даље да буду подршка становницима Републике Српске, одлучни да својим радом и доприносом унапређују здравствени систем Српске.


Звијезде: Ко ће све наступати на концерту за Дан Републике Српске

Звијезде: Ко ће све наступати на концерту за Дан Републике Српске

Он је рекао да су припадници Хеликоптерског сервиса увијек и у свим приликама на располагању становницима Републике Српске.

У прошлој, 2023. години професионално и храбро ваздухопловно-техничко особље Хеликоптерског сервиса Српске заједно са љекарима и техничарима УКЦ успјешно је обавило 72 ваздушна медицинска транспорта.

Пратите нас и путем Вибера