ФЗО

Пацијенти из Српске од данас лакше до медицинске помоћи у иностранству

  • Извор: СРНА
  • 16.12.2023. 10:18

За лијечење осигураних лица ван Републике Српске од данас није потребна упутница породичног љекара, већ само рјешење Фонда здравственог осигурања Српске.

Фонд здравственог осигурања Републике Српске саопштио је да је почела примјена новог правилника који доноси неколико новина с циљем поједностављења и прецизнијег дефинисања поступака остваривања овог права из обавезног здравственог осигурања.

Поједностављене су и процедуре када осигураник коме је одобрено не започне лијечење у року од предвиђених шест мјесеци од дана издавања рјешења, те нови захтјев за поновно одлучивање може поднијети стручној комисији Фонда у року од 30 дана од истека претходног рјешења и тада није потребно да се поново обраћа конзилијуму здравствене установе терцијарног нивоа.


Цвијановић о Шмитовом пресретању: Дошао је и нешто млатио, показивао

Цвијановић о Шмитовом пресретању: Дошао је и нешто млатио, показивао

Уколико прође и овај рок од 30 дана потребно је поново се обратити конзилијуму здравствене установе терцијарног нивоа у Српској.

Фонд подсјећа да је основни услов за упућивање на лијечење у иностранству и даље то да су исцрпљене све могућности у здравственом систему Српске.

Као и до сада, приоритет код упућивања на лијечење или дијагностички поступак ван Републике Српске имају здравствене установе Србије са којима Фонд има закључен уговор.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)