NP Sutjeska

Palačinkijada na Tjentištu: Besplatna degustacija poslastice

  • 26.08.2018. 19:41

Posjetioce Nacionalnog parka Sutjeska na Tjentištu je dočekalo izneneđenje- besplatna degustacije omiljene poslastice. Umjesto na otvorenom bazenu, zbog najavljenog nevremena, palačinkijada je održana u restoranu. 

Iz istog razloga, možda nije bilo onoliko majstora za spremanje palačinaka, koliko se očekivalo, ali je posjeta bila odlična i što je najvažnije svako se zasladio.

"Baš smo se iznenadili, super je, palačinci su ekstra, pravi, kao i domaći", kaže Ružica Prokopovič iz Sremske Mitrovice.

"Baš smo se obradovali kada smo vidjeli da ima palačinkijda, probali smo palčinke, vrhunski su", priča Uroš Marinković iz Beograda.

Srećom, meteorolozi su promašili prognozu, pa su posjetioci mogli da uživaju u šetnji prelijepim predjelima Nacionalnog parka.  

U ovoj javnoj ustanovi ističu da već sada mogu reći da je ovo najuspješnija turistička sezona u posleratnom periodu.

Promet će biti veći u odnosu na prošlu godinu za oko 400 hiljada maraka", rekao je Dejan Pavlović, direktor NP Sutjeska.

Od ove godine u funkciji su i novoizgrađene luksuzne vile, koje bilježe odličnu posjetu. Sve većem broju turista doprinijela je i rekonstrukcija makadamskog puta do Prijevora u podnožju Maglića, pa se do ove atraktvine lokacije bez problema može stići i putničkim autom.