Дан Републике Српске

Патријарх Порфирије 9. јануара служи свету архијерејску литургију у Бањалуци

  • 05.01.2024. 13:17

Његова светост патријарх српски Порфирије предводиће Свету архијерејску литургију 09. јануара за Дан Републике Српске. Литургија почиње у 09.00 часова у Саборном Храму Христа Спаситеља у Бањалуци.

Његовој светости, уз владику бањалучког Јефрема, саслуживаће више архијереја Српске православне цркве. Испред Храма Христа Спаситеља у 08.30 часова биће организован дочек за Његову светост патријарха српског Порфирија.

Програм Централног догађаја прославе Дана Републике почиње у 17.00 часова на Тргу Крајине свечаним дефилеом. За приказивање свјетлосног програма биће ангажовано око 200 дронова.

Наступиће Даница Црногорчевић премијерно с пјесмом “За живот Српске”. Баја Мали Книнџа премијерно ће извести пјесму коју посветио Републици Српској и актуелним дешавањима, а гости музичког дијела биће и регионалне звијезде Аца Лукас и Мирослав Илић. 

Дан раније, 8.јануара, одржаће се Свечана академија поводом Дана Републике Српске.


Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм