Његова светост

Патријарх Порфирије: Пост и молитва за чишћење корозије са душе

  • Извор: СРНА
  • 14.04.2024. 15:00

Пост и молитва треба да служе стицању смирења, да се очисти корозија са властите душе, за шта је потребна вјера, поручио је Његова светост патријарх српски Порфирије, који је данас, у Средопосну недјељу Часног поста, служио Свету архијерејску литургију у Цркви Светог апостола и јеванђелисте Луке у београдском насељу Крњача.

"Кроз пост и молитву показујемо и пројављујемо да хоћемо да будемо онакви какви треба да будемо, онакви какве нас је Бог замислио и за шта нас је створио. То је простор пројаве благодати Божје, простор присуства Божијег", истакао је патријарх Порфирије у бесједи.

Његовој светости саслуживали су протојереј Раде Симић, јереј Александар Рајак, протођакони Драган Радић и Радомир Врућинић и ђакон Синиша Глишић, саопштено је из Српске православне цркве.

У току литургије, патријарх Порфирије је одликовао протојереја Рада Симића, старјешину цркве Светог апостола Луке, правом ношења напрсног крста чиме је удостојен звања протојереја-ставрофора.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм