Његова светост

Патријарх Порфирије: Вјера нам открива шта је исправан живот

  • Извор: СРНА
  • 31.03.2024. 20:50

Његова светост патријарх српски Порфирије служио је у другу нед‌јељу Васкршњег поста Свету архијерејску литургију у београдском Храму Покрова Пресвете Богородице, гд‌је је поручио да је важно знати своју православну вјеру јер она открива шта је исправан живот.

"Морамо бити обазриви на злонамерне и погрешне идеологије чији су плодови потпуна супротност исправном животу и православљу у целини. По правилу те друге идеје и идеологије нису откривење Божије, него су плод домишљања људског, производ човеков и зато нису спасоносне", напоменуо је патријарх Порфирије.

Патријарх Порфирије је истакао да је Бог постао човјек да би људи постали богови по благодати, објављено је на сајту Српске православне цркве.

Његова светост је, између осталог, рекао да се слободно може рећи да је свака литургија својеврсна Нед‌јеља православља јер је она, између осталог, и исправно православно исповиједање вјере.

"Црква ове недеље прославља успомену на Светог Григорија Паламу, великог богослова, светитеља, светогорског монаха и архиепископа града Солуна, као и на велику победу коју је Црква захваљујући њему извојевала бранећи православно мистично подвижништо које подразумева учење о непосредности Божијег присуства у свету", рекао је патријарх Порфирије.

Патријарх српски је истакао да се Црква моли за спасење цијелог свијета. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм