Šef predstavništva RS za ATV

Ćetković: Spiskom sa imenima Srba u Njemačkoj pokušavaju da zatraše pred izbore

  • 12.07.2018. 13:22

"Najnoviji spisak od 22.000 Srba koje je predsjednica udruženja “Majke Srebrenice” Munira Subašić podnijela njemačkom tužilaštvu za navodne ratne zločine u Srebrenici ima za cilj da zastraši naš narod u Njemačkoj kako se ne bi prijavljivali za glasanje iz inostranstva na predstojećim izborima u BiH", kaže za ATV  Mićo Ćetković, šef predstavništva Republike Srpske u Štutgartu.

On ističe da je apsudrno da neko nakon toliko godina od završetka rata stvara nove spiskove i iste šalje u određene zemlje.

Ćetković smatra da njemačko sudstvo neće podlijegati pritiscima i ucjenama određenog kruga Bošnjaka koji spisak koriste za predizbornu kampanju.

“Ako i ne daj Bože dođe do toga, mi ćemo u saradnji sa našim institucijama Republike Srpske i srpskim udruženjima u njemačkoj preduzeti sve korake kako bi pružili svu pravnu pomoć našem narodu”, dodao je Ćetković.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм