Конференција Путина

Петровић за АТВ: Посебан је осјећај када Песков у Москви каже 'наши пријатељи из Републике Српске'

  • Извор: АТВ
  • 19.12.2023. 09:23

Даринка Петровић и Алтернативна телевизија били су једини из нашег региона који су учествовали на годишњој конференцији за новинаре руског предсједника Владимира Путина у Москви прошле седмице

Петровићева је била гост АТВ јутра гдје је причала о учешћу на овој конференцији али и о награди коју је добила на Међународном фестивалу за радове страних медија "Честный взгляд/The Honest View" у Москви, за репортажу "Приче из Донбаса".

Како је рекла, пријава и присуство на овој конференцији изискује велику процедуру, која је свакако разумљива, с обзиром на околности у протекло вријеме.

"Ту је био и Дмитри Песков, с којим сам радила интервју у мају ове године, тако да је то све испало како треба. Али послије три сата чекања и неуспијевања да се постави питање, већ креће паника. Након тога, када сам успјела поставити питање, када је Песков рекао наши пријатељи из Републике Српске, то је један посебан осјећај, када је неко свјестан и вашег рада и свјестан је наших односа, и допусти вам да поставите питање“, изјавила је Петровићева.

АТВ раме уз раме с РТ, Њујорк Тајмсом, Анадолијом и осталим медијским дивовима

АТВ раме уз раме с РТ, Њујорк Тајмсом, Анадолијом и осталим медијским дивовима

Што се тиче фестивала, Петровићева је рекла да су на њему учествовали радови новинара из иностранства, дакле није било новинара из Русије, конкурс је искључиво намијењен радовима страних медија.

„Мој рад је сплет, склоп репортажа из Донбаса, прича о људима који живе тамо, прича о војницима.Свакако да ми је било драго, била сам срећна што се то све тако разријешило и да сам добила награду“, изјавила је Петровићева.

Како је објаснила, то је једна у низу награда јер је свака категорија имала своју награду, а она је однијела награду у категорији "Документарац и публицистика".

„Тај наратив, прича из Донбаса је била јединствена на читавом фестивалу. Није било ниједне друге приче, филма, репортаже који је говорио о животима људи у Донбасу. Прича сама по себи јесте тешка и захтјевна, са друге стране је нешто што људи желе да виде и чују. У томе свему није било никакве политичке ноте, искључиво се провлачи живот грађана Донбаса и оних на првој лини, али са неке људске стране“, рекла је Петровићева за АТВ.

АТВ на Путиновој годишњој конференцији

АТВ на Путиновој годишњој конференцији

Она је овом приликом причала о ономе са чим се сретала на терену, истичући да је све било неизвјесно. Међутим, све се добро завршило и није било животне угрожености.

„Најтеже ми је било у хотелу у којем смо били смјештени. Он је био препун припадника приватне војске која је ту била на допусту. Хотел је сав оштећен од силних детонација које су се дешавале у близини, није било воде. У том моменту се морате прилагодити да вам то ништа не смета и, као да је све у реду, идете да радите свој посао“, изјавила је она додајући да није било страха.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм