ПИО Српске

ПИО потврдио: Веће пензије у Српској

  • Извор: СРНА
  • 25.01.2024. 13:24

Свим корисницима права на пензију Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Републике Српске од 1. јануара пензије су усклађене и повећане за 9,2 одсто, саопштено је из Фонда ПИО.

Управни одбор Фонда ПИО донио је ову одлуку о редовном годишњем усклађивању пензија на основу података Републичког завода за статистику објављених у "Службеном гласнику Републике Српске", према постотку који је половина збира процента промјене просјечне нето плате и процента промјене потрошачких цијена на годишњем нивоу у Српској у претходној години.

Тако је проценат овогодишњег повећања пензија за 9,2 одсто производ раста плата у претходној години за 11,4 одсто и раста потрошачких цијена за седам одсто. То у збиру представља 18,4 одсто, те је његова половина 9,2 одсто, колики је и проценат усклађивања пензија.

Истовремено, са усклађивањем пензија од 1. јануара 2024. године, на основу одлуке Владе Републике Српске, одређено је повећање за 9,2 одсто и износи најниже пензије у свих пет нивоа, у зависности од дужине пензијског стажа.

Исплата усклађених и тако повећаних пензија за 9,2 одсто врши се почетком фебруара приликом исплате пензије за јануар 2024. године.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)