Vremenska prognoza

Početak sljedeće sedmice donosi snijeg

  • Извор: АТВ
  • 31.03.2023. 08:59

Do kraja ove sedmice u BiH se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, u ponedjeljak kiša u nizinama, a u višim područjima će padati snijeg.

Jutros je pretežno oblačno vrijeme.

"U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na subotu. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusa", saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U petak se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na subotu. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između dva i sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni.

Prvog dana vikenda se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Glavnina padavina je prije podne. U drugom dijelu dana vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između četiri i osam, na jugu zemlje do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između deset i 15, na jugu do 18 stepeni.

U nedjelju se očekuje djelimično vedro i nestabilno sa pljuskovima širom zemlje. Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom između dva i šest, na jugu zemlje do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između deset i 16 stepeni.

U ponedjeljak oblačno sa kišom u nizinama. U višim područjima će padati snijeg. Najniža jutarnja temperatura većinom između dva i pet, na jugu do deset stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu do 14 stepeni.