ATV

Banjaluka

Podvig ljekara UKC-a Srpske: Spasili ženu kojoj je napukla srčana pretkomora

  • Извор: АТВ
  • 06.09.2023. 20:50

Ljekari Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske izveli su pravi podvig kada su spasili ženu kojoj je, usljed saobraćajne nesreće, napukla desna srčana pretkomora.

Kako su naveli iz UKC-a, ženi je život spašen u zadnjoj sekundi zahvaljujući dobroj komunikaciji, timskom radu i stručnom kadru medicinskih profesionalaca.

Žena srednje životne dobi primljena je u UKC u jutarnjim satima i bila je životno ugrožena.


Objavljena prva vremenska prognoza za zimu

Objavljena prva vremenska prognoza za zimu

Tokom hitnog operativnog zahvata u grudnom košu tim Klinike za torakalnu hirurgiju uočio je vrlo rijetku rupturu (napuknuće) desne srčane pretkomore i srčane kese nastale usljed udara u saobraćajnom udesu te je hitno alarmiran tim Klinike za kardiohirurgiju UKC Republike Srpske.

Spriječili su iskrvarenje i samim tim smrt pacijentice.

Nakon zaustavljanja krvarenja iz srca izvršena je rekonstrukcija srčane kese te je u rekordnom roku sve usješno završeno i pacijentkinja je u zadnjem trenutku spašena.

Njeno zdravstveno stanje je danas stabilno, van životne opasnosti je i trenutno je hospitalizovana u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje gdje se oporavlja.

Prema riječima prof. dr Vlade Đajića, generalnog direktora UKC-a ovo je dokaz da ulaganje u opremu i kadar iz dana u dan daje odlične rezultate.


Objava djevojke iz BiH obišla region: Muze krave, pravi sir, a ne može naći srodnu dušu

Objava djevojke iz BiH obišla region: Muze krave, pravi sir, a ne može naći srodnu dušu

"Ono što je do samo prije nekoliko godina bila misaona imenica danas je realnost. Pored operacija na otvoreno srcu u UKC Republike Srpske se uspješno rade i hitni i složeni zahvati kao što je bio ovaj jučerašnji. Odgovornim rukovođenjem i nabavkom najsavremenijih medicinskih aparata, stručnim edukacijama medicinskog kadra, izgradnjom modernih operacionih sala spašen je još jedan ljudski život", naveo je Đajić i dodao:

"U UKC Republike Srpske spašavaju se životi pacijentima koji dolaze u našu ustanovu usljed teških srčanih oboljenja i otvorenih povreda na srcu, kao što je bio slučaj od juče. Ponosan sam na sve medicinske profesionalce iz UKC-a koji predano i časno rade svoj posao i spašavaju živote i čuvaju zdravlje stanovnika Republike Srpske".

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм