Pomoć za praznike

Poklon pakete dobilo preko stotinu ugroženih porodica srpskih povratnika

  • Извор: АТВ
  • 05.01.2023. 17:48

Poklon pakete dobilo je preko stotinu ugroženih porodica srpskih povratnika u Sanski Most iz 18 naselja u toj opštini.

U paketima se nalaze osnovne životne namirnice i sve što je potrebno da se Božić dostojanstveno proslavi. 

- U saradnji sa našim sveštenicima, odabrali smo ugroženiju kategoriju stanovništva koja nema nikakvih primanja i nisu ostvarili nikakvo pravo na neku pomoć od države. Ovo ne bi uspjeli da nije naših zemljaka ali i drugih ljudi iz drugih gradova i opština u BiH, ali i širom svijeta - naglasio je Mladen Vučković iz ZUS "Grmeč".

U Srpskoj pravoslavnoj crkvi kažu da u Sanskom Mostu nema međunacionalnih problema, ali da je ekonomska situacija loša. Ističu da su ovakve akcije za povratnike veoma značajne.

- Većina mojih parohijana teško živi, nemaju nikakvih primanja, pa im ova pomoć dobro dođe, makar i za praznike, kakav je Božića, da ih obradujemo i da osjete da nisu sami - priča paroh sanski Nedeljko Јakšić.

U Sanskom Mostu prije rata živjelo je preko 25.000 Srba, a sada tek oko hiljadu. U Srpskoj pravoslavnoj crkvi kažu da se i taj broj smanjuje.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.