Борба за оздрављење

Покренута хуманитарна акција за помоћ Дијани из Градишке

  • Извор: Независне
  • 01.11.2023. 21:19

Градска организација Црвеног крста Градишка покренула је хуманитарну акцију прикупљања новчаних средстава за потребе трансплантације бубрега њихове суграђанке Дијане Љепојевић.

“Дијана има 37 година и потребна јој је хитна трансплантација, јер је већ шест година без бубрега. Операција ће бити обављена у Минску, у Бјелорусији, а на листи чекања је лани од новембра. Молимо све људе добре воље који су у могућности да помогну Дијани да скупи новац, јер је за боравак и лијечење у Бјелорусији потребно издвојити већа финансијска средства и она то не може сама”, казали су за Независне новине у Црвеном крсту Градишка.

Борба са болешћу и одласци на дијализу су постали свакодневица Дијане Љепојевић у посљедњих шест година, а како каже у мислила је да ће све моћи сама, али јој је на путу до оздрављења потребна помоћ хуманих људи.

Њихова прича слама срце: Мушкарац из БиХ се одрекао родитеља

Њихова прича слама срце: Мушкарац из БиХ се одрекао родитеља

“Нама Фонд здравственог осигурања плаћа операцију која кошта 100.000 евра, међутим, постоје трошкови који нису покривени и које болесници морају сами финансирати, и све укупно, како сам сазнала од особа који су већ имале операцију у Минску, коштало је око 40.000 евра за одлазак, лијечење, боравак, опоравак”, објашњава Дијана.

Како каже, она је сада на листи за операцију, а док год се не нађе адекватан бубрег за њу, свака три мјесеца мора да шаље крв за Бјелорусију.

“Међутим, пошто из Републике Српске има више нас који чекамо операцију у Минску, направили смо Вибер групу, па када неко иде, јави се, и тако се помажемо. Ја када сам ишла, носила сам четири узорка крви за анализу“, казала је она.

Павле треба нашу помоћ

Павле треба нашу помоћ

Додаје да боравак у Бјелорусији зависи од особе до особе, у складу с тим како протиче процес опоравка.

„Неко остане седам дана, неко и до мјесец, јер доктори прате функцију бубрега послије трансплантације, зато што некоме одмах падне креатинин и уреа, а неко мора и код њих ићи на дијализу, да би то помогло бубрегу да почне да ради“, објашњава Дијана.

Сви који су у могућности уплату новчаних средстава могу учинити на сљедећи начин, а то је да наведу да је сврха уплате: Уплата помоћи за лијечење Дијане (Рајко) Љепојевић на број рачуна 5510330001418056 (UniCredit банка). 

За додатне информације можете контактирати Градску организацију Црвеног крста Градишка на број телефона: 051/813-345.

Пратите нас и путем Вибера