Фоча

Помоћ пензионерима у сусрет Васкрсу

  • 23.04.2024. 11:26

У сусрет предстојећем највећем хришћанском празнику Васкрсу 3.700 фочанских пензионера добиће по корнет јаја, договорено је на састанку представника Удружења пензионера Фоча са начелником општине Миланом Вукадиновићем. Средства за ову намјену обезбијеђена су у општинском буџету.

Предвиђено је да новац за набавку јаја буде пребачен на рачун фочанског Удружења пензионера сутра, након чега би убрзо требало да услиједи подјела.

Свака помоћ је добродошла, нарочито у вријеме празника када је за трпезу потребно издвојити више новца, истичу пензионери.

- У току је подјела подјела помоћи за 580 најугроженијих пензионера и кад се још дода ова помоћ коју смо договорили то ће свима много значити. Захвални смо начелнику што нас разумије и што је свима нама на услузи. Много нам је лакше радити и помагати чланове удружења када имамо некога ко нас разумије-рекао је предсједник Удружења пензионера Фоча Симо Мојовић.

Члан Надзорног одбора Удружења Миладин Костовић задовољан је што општинска управа поштује договоре постигнуте са пензионерима у Фочи.

Значајним истиче и добијање статуса једног од осам удружења од јавног интереса за општину Фоча.

- Имамо добру сарадњу са општинским органима и начелником, тако да смо захваљујући томе поправили стање у односу на раније године-рекао је Костовић.

Помоћ овој категорији становништва наставиће се и убудуће, каже начелник општине Милан Вукадиновић.

- У другој половини године у сарадњи са Удружењем пензионера имаћемо још једну акцију помоћи за њихове најугроженије чланове, који су бројни. Свједоци смо да је ово тешко вријеме, са тешком економском ситуацијом и сваки вид подршке овој категорији сигурно ће доста значити-рекао је Вукадиновић.

Подјелу васкршњих јаја обављаће Удружење. О времену и начину расподјеле пензионери ће бити обавијештени благовремено.

(Радио Фоча)

Пратите нас и путем Вибера