Након што им је кућа изгорјела

Помоћ са свих страна за Стојиће

  • Извор: АТВ
  • 16.01.2024. 19:31

Омиљен Стојић пробудио се из коме. И то је у овом моменту најважнија вијест, каже његов отац Миленко. Сада је много више наде у боље дане.

"Мало боље, мало је боље, није још добро. Знам ја да увијек има добрих људи и добрих душа да притекну у помоћ и помогну ко и ја што би притекао у помоћ“, рекао је Миленко Стојић, демобилисани борац.

Од када се десио пожар који је Стојићима у трену однио дом, помоћ добрих људи свакодневно стиже. Данас су багери рашчишћавали згариште.

 „Овдје су дошле уплате из Хрватске, ФБиХ, Републике Српске, Србије, Америке, из Дијаспоре, они се организује и то је оно што буди наду да сваки човјек треба да жели да добро побједи зло“, рекао је Васко Тодић, организатор акције.

Помоћ стиже и од Министарства рада и борачко инвалидске заштите. Стигли су и представници Борачке организације Српске. 

„Наша је обавеза и дужност да и у оваквим околностима изађемо у сусрет и помогнемо нашим демобилисаним борцима, у ствари, зато и постојимо“, истакао је Радан Остојић, предсједник Борачке организације Републике Српске.

„Ми смо планирали десетак хиљада КМ за обнову и реконструкцију куће и отприлике око 2.000 КМ за лијечење и помоћ при лијечењу“, казао је министар Данијел Егић.

Кућа Стојића изгорјела је у пожару 13. јануара када је повријеђен Омиљен. Он је на лијечењу у Бањалуци. Ватра је тада уништила све осим иконе. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина