Prebačena iz Bijeljine

Porodila se žena koja je helikopterom transportovana na UKC Republike Srpske

  • Извор: АТВ
  • 21.04.2022. 21:57

Dvadesetdvogodišnjoj trudnici, koja je danas zbog životno opasne komplikacije helikopterom prebačena iz Bijeljine u Banjaluku, urađen je hitan carski rez, a pacijentkinja i novorođenče su sada dobro, naveli su iz bijeljinske Bolnice "Sveti vračevi".

Na "Fejsbuk" stranici Bolnice su naveli da im je suprug pacijetkinje potvrdio da je dobio sina i da se njegova supruga sada osjeća bolje.

"Tolika požrtvovanost i brzina kojom je danas organizovan i obavljen transport moje supruge, čije je život visio o koncu, me zadivila. Dobio sam sina, kažu da je vitalan i napredan. Ja sam presrećan. Nemam riječi da iskažem svoju zahvalnost za ono što ste učinili za moju porodicu. Svaka vam čast. Ponosan sam što imamo takvu bolnicu i ljude koji svoj posao rade profesionalno i odgovorno", rekao je on u telefonskom razgovoru.  

Pacijent iz bijeljinske bolnice danas je prvi put nakon osam godina helikopterom transportovan na liječenje u neku drugu zdravstvenu ustanovu, rekao je ranije danas direktor Bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović.

Maksimović je rekao da je riječ o mladoj trudnici u 38. nedjelji trudnoće, koja je sinoć primljena u bijeljinsku Bolnicu, ali je jutros došlo do pogoršanja stanja i promjena na jetri i bubrezima, što je zahtjevalo dalje kliničko liječenje.

Trudnica je transportovana Helikopterskim servisom Republike Srpske na Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog centra Srpske u Banjaluci.