Odgođen štrajk

Postignut dogovor o isplati plata

  • 03.12.2018. 19:16

Do kraja mjeseca, kasindolskoj bolnici biće odobreno 300 hiljada maraka za naknade koje nisu vezane za plate. Naknade koje nisu isplaćene obuhvatiće sve radnike kojima se duguje, pa i one koji su otišli u penziju. Obećao je to ministar Dragan Bogdanić koji je došao da čuje šta imaju da kažu nezadovoljni doktori.

Zadatak nove Vlade biće rješavanje dugova za poreze i doprinose, a što se tiče zaostalih plata u Bolnici Istočno Sarajevo biće isplaćene do kraja godine i zato nema potrebe za bilo kakvim prekidom rada, poručuje Dragan Bogdanić.

“Danas je isplaćena jedna plata, do srijede, negdje u podne biće isplaćena još jedna plata i na taj način dogovorili smo da sutra taj štrajk pomjere za srijedu, ako bude potrebno, mislim da neće, ja sam dobio čvrste garancije", rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS.

Sindikalci su zadovoljni. Kažu da je do kompromisa došlo kada su obje strane popustile i kada su pala čvrsta obećanja sa rokovima. Svjesni su kažu da se problem nagomilanih dugova za poreze i doprinose ne mogu riješiti tako brzo, ali vjeruju da će nova Vlada, do sredine februara riješiti i taj problem. U srijedu, kada bude uplaćena oktobarska plata, otkazaće najavljeni štrajk.

“Da bi smo bili potpuno sigurni da će i ta druga biti isplaćena, napravili smo kompromis i dogovorili se da štrajk pomjerimo za 5. 12. u 12 sati, očekujemo da ćemo ga tad i zvanično odgoditi", kaže Tatjana Jovičić, predsjednik Sindikata doktora Sarajevsko-romanijske regije.

“Nadam se da će ovo biti realizovano onako kako je dogovoreno, a mi iz menadžmenta ćemo dati punu podršku i trudićemo se da sve tehničke i druge stvari koje se od nas očekuju uradimo na vrijeme i kako treba", rekao je Goran Todorović, direktor Bolnice Istočno Sarajevo.

I novembarsku platu zaposleni u kasindolskom krugu trebalo bi da dobiju u ovom mjesecu. Što znači da bi u novoj godini, odmah u januaru dobili i decembarsku.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм